Monday, April 12, 2010

Virus, Malware Attack My Lappy!!!


huhuhuh


cedih arr.. laptop kena virus...cannot goo la cmni..

huhuu ni guna laptop FIL kejap..

huhu tgh tunggu adik ipar godek2 my lappy

huhuh tensen tau... suka benar manusia tk perikemanusiaan ni buat2 virus la nak hack la..ishhh

nak tahu cmne leh aku kena...???

Sebenarnya pagi tadi aku tengah cari "widget BMI Calculator "utk blog HotMaMa nih..

kunun2 nk tepek kt blog..tgh search2, then bila klik satu laman web yg Kununnya ada widget tu..tgk2 ada virus, malware n etc...isshhhh tensen mak...

nasib baik ada adik iparku leh tlg secara free..tapi adeh tk bgn lak dia lagi dr tido..

sabar2 tunggu dia bgn br leh minta tulunn..

;-) Sabar Itu Separuh Daripada Iman

5 comments:

Asz on April 13, 2010 at 10:30 PM said...

alamak ... sian nyer ... camne bley kena malware attack nih?? honestly saya nih kurang 'fasih' bahasa computer nih ... risau gak, coz ada satu blog lam blog list saya, everytime saya cuba masuk blog dia kata malware virus ... boleh ke lappy kita kena virus tu kalau kita still view blog tuh???

anyway ... 'get well soon' to ur lappy eh ... hehehe

Darkbatman on April 16, 2010 at 1:31 AM said...

skg ne my pc pun kene virus ..file hidden xleh buka terus..lenyap utk selamanya..hehe..sedihh tp tpkse trima kenyataan..

Hot Mama on April 16, 2010 at 3:39 AM said...

Darkbatman : heheh Hidden?? file pe yg hidden2 tu...jeng jeng..

Asz : kena attack masa nk cr widget utk BMI culculator..pastu klik satu web nih..cehh pastu terus kena virus ..semua kena kat partition C, D..haish..nasib baik ada adik ipar pakar komputer..dia yang perbaik laptop sy..rupanya2 br saya perasan laptop sy tak di letakkan internet security.. ni semua hubby punya pasal..heheh tukar vista ke windows 7 tp tk letak protection bagai..ni skrg dh cehat dh lappy..adik ipar buat..baru sehat n kuat rasanya nk berinternet...

Hot Mama on April 16, 2010 at 3:53 AM said...

Asz : jgn arr klik2 dh blog tu..sebab malware ni boleh rosakkan sistem komputer..

hurm sy pun dh berkarat dh lama tinggal bab2 security ni sebb dulu study bahagian2 ni siap lecture kasi 1 virus ciptaan dia ..hahaha dia ada bg tips pasal hack tp kena try sendiri..hehe malas sy nk hack..karang tk pasal2.. so budak2 laki ja yg try...

Asz on April 16, 2010 at 9:15 AM said...

laaa .. ye ke ... tq very2 much on da advise ... saya mmg x bape pandai part2 nih ... pasni xmo lagi dah click blog tuh ... sian dia, camne nk bgtau dia eh ...

 

Friends