Thursday, April 29, 2010

Lenguh Tangan !!!!!

1


Hai semua..weiii rindunya kat korang semua...

dh byk hari aku tak update blog...SEBABnya

Sebuk handle biz aku...

Aku ada biz Produk Kecantikan. Jual benda alah ni....

Ninety Nine Face
- Pembersih muka yang diperbuat drpd 99 jenis buah2an, herba dan sayaur2an..berkesan beb... ilangkan masalah jerawat dan pelbagai lagi masalah kulit.

Miracle Mask
- Mask serbaguna..leh jadi scrub, leh jadi mask ofcoz la..leh jd bedak sejuk..
ilangkan jerawat gak n sesuai utk org yg resdung..

Sinus Treatment Set
- Sesuai utk org resdung..

haish malas aku nk cite panjang2...meh jenguk blog aku..ada mcm2 produk.. ha lupa nk bgtau produk dr Farmasi pun ada..agak2 malas nk gi beli ubat2, beli je secara online..nak tau pi skodeng blog aku


Pastu Biz Kedua Aku Ialahhhhh e-jariah..

Ya Allah...Aku tak tau nak cakap pe... Biz aku ni meletup... hari2 orang join dengan aku..first maybe aku ni byk tlg diorang kot..hehehe perasan ceh...

secondly aku ni frenzlyy gituww...Apa kena mengena dengan Tajuk di atas.. huhu lenguh tangan beb.. cek duit masuk..pastu ada yang duk tanya2 lagi..buat promosi lagi.. huhuu berbaloi beb.. aku senang hati sgt...

senang je biz aku ni...meh jenguk blog aku...ejariahbest....Nak join korang klik je nama2 yang ada di sidebar belah kanan..pilih salah satu je..hokayyy




Monday, April 26, 2010

Ada Jawatan kosong Kat Aku...meh Apply

2

Sebelum korang terjah aku.. meh nk kasi tau.. iklan ni aku tlg en. hubby ye... dia minta aku tlg iklan kan..so jgn tanya apa2 kat aku.. aku tak tau mende pun

so nak apply baca tulisan Merah kat bwh.. jgn malas2 k..


META
Maritime Education & Training Academy



Urgent Vacancy in Seri Manjung


1. First Aid Trainer - Part Time or Full Time (Salary nego)

Job Function

  • To teach a classroom of 20 students on basic first aid. students of every state of life, age and races.
  • To assist in course note and classroom readiness.
  • To conduct practical examination on students.

Qualification

  • Holder of an Advance Basic First Aid or equivalent from any approved medical institution in Malaysia, holder of a trainer certificate and with training experiences.

2. Secretary cum PA (RM 2,500 to RM 3,500)

  • Minimum experiences 5 years, some experience in banking, tax, dues, logistic, SSM rules and regulation. Excellent in english and GOOD in letter writing.

3. Accountant / finance executive (RM 2,500 to Rm 3,500)

  • More than 3 years experience in related field
  • Candidate must possess at least a Diploma/certificate in Accounting or Finance / part professional qualification from accounting bodies.
  • Required skill(s): Microsoft words, Microsoft Excel, UBS etc...
  • Applicants must able to work independently or in a team.

4. HR executives (RM 2,500)

Degree in related discipline, experienced 3 years in related field.

5. Event / Tourism management executive (RM 1,600)

6. Data entry and document control (RM 1,200)

  • Degree in any dicipline,preferably with administrative experience

7. Cleaner / Tea Lady (RM 800)


Please sent your CV or resume by email to : kamarul.othman@gmail.com or call for appointment @ 016-6166626



Wholly Owned By

Niche Masterpiece Sdn. Bhd.

N0. 99 Persiaran PM 2/5, Seri Manjung Business Centre Section 2, 32040 Seri Manjung, Perak.
Phone : 0568883953
fax:056889027
Email:mymeta@ymail.com

Saturday, April 24, 2010

Hebat sangat ke Pompuan tu??? MeLuat

11



amboi ingat best ke sgt2 nak cite pasal Pompuan tu???

tapi kalau aku tk cite, aku tak puaih hati..

rasa geram lak...ingat dia siapa nk cite2 abih kat orang semua???

tapi kalau cite, org kata Meroyan lak...

nanti orang kata, apa ke heyy nak bgtau semua....

ingat bagus la tu!!!

ok aku tk tahan dah ni..

aku nak cite gak pasal Pompuan tu...

  1. Suka buah mempelam a.k.a buah mangga.. bukan mangga yg kunci pintu ye,...
  2. Suka CoKElat
  3. Suka Aiskrim Vanila
  4. Suka bunga ros
  5. Suka warna pink, hijau, putih, purple
  6. Suka berinternet
  7. Suka alat make up n everything about Beauty
  8. Suka berniaga
  9. Suka Bershopping
  10. Suka tido tak berselimut
  11. Suka tgk Movie Serammmm...
  12. Suka MeMasak hokayy. di ulang..MEMASAK..hhehehe siapa nk isi borang terlmbt la sudeh, Pompuan tu dh kawen..hehehe
  13. Suka melawak
  14. Suka Lagu Rancak.. baru layan beb
  15. Suka Menari..dulu berangan nk jd penari...
  16. Suka Berlakon coz pelakon teater...
  17. Suka buat facial treatment
  18. Cita2 nak jadi usahawan dalam bidang kecantikan
  19. Suka berangan nk Jadi Kaya
  20. Suka dengar masalah orang
  21. Suka orang jenis lawak
  22. Suka make-up kan orang
  23. Suka minum Air Ais..
  24. Suka Teh Ais
  25. Suka makan Ayam
  26. Geli semua binatang terutama kucing
  27. Pompuan tu org Utara
  28. Suka Kasut Wedges
  29. Mudah Menangis...huhuhu cannot go la...
  30. Masa kecik2 penah cita2 nak jadi ustazah..hahaha skrg rupa ustazah pun takde..hehehhe
  31. First time Bercinta masa umur 12 tahun..hehehe gatai sungguh pompuan tu..nak2 yg start ngorat adalah pompuan tu..kih3x
  32. Tak suka lipat kain
  33. Suka basuh tuala seminggu sekali..kdg2 3 hari sekali..hehehe
  34. seorang penggeli...mahu semua keadaan bersihhh
ok2 dah2 la tu kalau tulis lagi mau menyampah korang

nak tulis sampai esok tak abis...

tu La pasal org Pompuan tu...

Pompuan tu adalah Hot MaMa a.k.a Aku la..hehehe

Friday, April 23, 2010

Award Dari LoveLy Kitchen

0


tghriiii semua...

aku dpt lagi Award...

dtgnya dr E-na...

dia nak berkongsi kegembiraan sempena ulangtahun pertunangannya..hehehe bedal je lah E-na..hehehe semoga ke jinjang pelamin ye dik nonn..

makasih kasi HotMaMa award ni...

love u so strong la laling... muah2

siapa nak award ni leh la jd follower si E-na ni..blog si E-na ni best tau..sbb anda leh cuci2 mata tgk makanan n resepi yg dia kasi..hhuhuhu sedap aduhhh..melezetkan....

Gambr tu dia sendri yg ambik Ok.. pastu di tacap2 jd la award cam kt atas nun...

Petua Nak Tackle Lelaki Melayu Part 3

8


yuhuu siapa2 yg peminat setia entri aku yg lepas Petua Nak Tackle Lelaki Melayu Part 1 N Petua Nak Tackle Lelaki Melayu Part 2, boleh la sambung baca entri ni...

huhuhu sorry erk br hr ni nak sambg maaaaa

ok2 jom skodeng

6. Pick up a few trendy fashion pieces.

pakai la yg up 2 date hokay...jgn pakai mcm makcik2 kalau umur masih muda...opss sorry i tk bermaksud hina makcik2 ok.. maksud aku kt sini pakai benda yg u selesa tp nmpk current, fresh n sesuai dgn umur uolzzz okkk...sebab kdg2 laki2 ni dr pandangan mata dia dh leh jatuh Chenta sama kamuu.. hehehe memang la org kata tk nak dicintai krn paras rupa ..oh noo come ON gurlzzz...jgn nafikan la mmg laki kdg2 suka seseorng ("I mean pompuan"..heheh tp ada gak Laki suka sama laki..itu no komen la..) berdsrkan appearance somebody...so take it as a chance!!!

7. Belajar MeMasak kakak oiii

ya ya.. bukan lah maksud aku gurlsz yg takleh masak tu tkleh ngorat lelaki.. tapi kalau pandai masak tu bONus dowhhh...yele kawen esok2 takkan nk kasi laki makan megi..tu pown kalau korang reti masak megi gak arr..hehehe melampau arr kalau megi tak reti masak..kih3x

Pepatah org TuO tUO kata "Nak ikat suami kena ikat perutnya" ada faham??? bukan ikat suami dgn pakai Girdle ke apa coz nk kasi Pewott dia tk boRoi...no no no..hehehe maksudnya korang kena pandai masak la...coz,... laki sayang .. mak mentua sayg gak...tak gituewwww???
Apa??? korang kata baru nk ngorat apsal sebut2 kawen ni!!!.. ok2 cmni..kalau korang pandai Masak..

Contoh la..korang ni admire kat Sowang MaMat nih.. nak2 lak dia jiran korang.. buat2 la antar lauk sikit..hehehe kalau dh kasi tu of coz la laki tu tertarik dgn sentuhan magic mu tu.. masakan dr air tgn korang...laki tu mesti kata "baguihnya pompuan ni... masak pandai, leh tackle nih.."hurm jgn buat Black Magic Sudeh..karang dosaaa..ni aku dh pesan tau... jgn kata aku tk Pesan lak...Mak down nanti...


8.
Jadi Gadis Berdikariiiii okk..

Laki meluat tau kalau pompuan asyik22 nak melekap je kat dia.. asyik2 nk minta tlgg je.. padahal benda tu leh buat sendiri je.. jgn gedik2 or manja terlampau2..kdg2 kalau aku tau korang buat cmni even bc dh tips aku nih.. tp buat gak... sblm laki korang lempang korang, aku dulu yg lempang korang.. tk fhm2 dh bgtau nk buat gak...huishh menci pompuan Ngade222..

Kalau Uolzzz ni
completely capable of taking care of yourself, ini akan tingkatkan KonDIFEN korang N make you seem less desperate for male attention... laki2 suka pompuan yg successful hokayy..


Continueeee...Sambung lagi Daaa.. tipsss manyak lagi...

"we all have the stereotype of Barbie in our minds, you don't have to look like a supermodel to attract men."

Thursday, April 22, 2010

Aksi Panas...Skodeng

5
haaa..amboi2 kalau aksi panas, skodeng semua..laju jaaa korang klik ye...hehehe

aku ada video panas...yang dilakonkan oleh awek seksi ni...

hehehe..selamat menonton..sgt cun minah nih..

Banyak Skandal...Psiko lak tu..huhuhu serammm

Pastikan anda menonton hingga abis br korang faham...best sgt2




Wednesday, April 21, 2010

Aku Kena Tag dgn Cik Dahlia

10
Salam cemua...huhuhu sorry erk dah 2 hari rasanya aku tk berbloging..
sebab2nya ade keje, tkde mood, letih dan juga pening kepala la..huhuhu tu tanda2 kena kurus dah tu..huhuhu

ok hari ni meh kite nak lunaskan hutang tag kite pada cik Dahlia yang bery der friendly gituwww...hehehe

syarat2nya:

1. Go to your photo files, select the 8th photo folder.

2. Select the 8th photo in that folder.

3. Post that photo along with the story behind it.

4. Then challenge 8 blogging friend to do the same.


so setelah diterjah, ditelek2.. ni lah gambar yang aku dapat dari folder gambar aku yg berjebah2 tu..huhuhuhu..cik Dahlia tq tag kite...trafik2..hehehe

hehehe ni la gambar ke 8 yg aku terjumpa....gambar hari bersejarah aku...
cuba teka siapakah lelaki yang bersama aku itu???

ha cepat speku...siapa yang teka dengan tepat (walaupun aku tahu korang mesti leh tekanya siapa orgnya),...aku akan tulis satu entry untuk siapa yang komen dahulu dalam entri ni.......


Tema majlis perkahwinan aku ni warna hijau yg terang benderang tu..huhuh sakit mata gak tgk..ehheheh..bj tu aku tempah, buat kebaya moden..everything dr atas hingga ke bawah adalah hak milik aku...dr tudung, kain layah, baju, Waimma kasut pun tempah...gmbr itu ditangkap menggunakan Handphone aku, berlatar belakangkan dalam bilik pengantin...

so totally suit persalinan tu aku yang punya...huhuhu sebab apa aku tempah..ialah kerana mak aku, nak aku ada kenangan dengan baju pengantin tu...mak aku kata esok2 tunjuk kat anak cucu..hhuhuhu tq mak ayah....

ok skrg aku nk terjah 8 orang lagi utk terima cbran ni..mari kite tgk siapa yang kena :

1. Fatin Fatihah yang blognya sgt cool...

2. Mama Najlaa yang punya anak sgt comel..

3. Diebella yang punya kembar dan sorang yg lucu

4. cik Windi pengomen n pengunjung setia blog saya

5. Long Hafiz yang kisahnya di London Menambat hatiku

6. MaMa Syafi yg suka masuk contest..

7. mieran yang minat Naruto ..hehehe

8. Cik ilebiu yang cun dan suka Make-up


ok silalah anda tag lg 8 org tq muwahh....





Monday, April 19, 2010

Kutu...Huhuhu

7
Ha??? Kutu???..

suspen la kunun..hehehe sbnrnya aku nak bagitau HotMaMa akan mengadakan Permainan Kutu untuk Pembelian Diva-Relax Steam Sauna ...sebab HotMaMa mahu sauna tu..huhu nk beli sedabak RM 480 tu tak mampu aku...byk lagi benda nk guna...

Pemain : Seramai 5 Orang

Pemain Tersebut :

1.
2.
3.
4.
5.

Jadual :

1 : 31 Mei 2010
2 : 30 Jun 2010
3 : 31 Julai 2010
4 : 31 Ogos 2010
5 : 30 Sept 2010

Bayaran setiap bulan sebanyak RM 100

huhuhu aku teringin sangat nak beli sauna tu...Harga Sauna tu RM 480

Bagi sesiapa yang nak tahu kenapa aku nak beli Sauna tu..

boleh baca entri aku yg lepas
>> Pengakuan Berani Mati Part 1..aku reveal rahsia "besar" aku secara ekslusif tau..tak penah lagi buat pendedahan berani cenggitu di internet...ni la first time...huhuhu

Sekiranya Berminat Bagi detail kat HotMaMa

Nama Penuh:
alamat:
No Tel:
No Ic:

ke emel : imahotmama2010@gmail.com

Pemain akan diundi...so jgn risau, HotMaMa pun kena undi gak..tul tak???..tak adil dgn pemain yg lain...lepas cukup 5 orang, termasuk HotMaMa la.. HotMaMa akan buat undian siapa yang layak yg dapat dulu ikut turutan,...

kEJUJURAN iTU pENTING...HOT mAmA TAK NAK YANG tIPU2 aRR...sERIUS pLAYER A.k.A bUYER oNLYY...

jom Skodeng Rupa
Diva-Relax Steam Sauna yang rupawan itu..huhuhu terliur aku tgk...mahu mahu mahu.....uwaaaa

Kisahnya aku penah selalu sauna di salon..dlm seminggu trn 3 KG ok...huhuhuhu

tak Mahu kah Anda????




Kelebihan Sauna:

1-Membakar Lemak dari luar dan menurunkan berat badan secara teratur.
2-Menyembuhkan luka-luka dalaman selepas bersalin.
3- Menyingkirkan toksik badan melalui peluh.
4- Mengurangkan risiko darah tinggi, kencing manis & dll.
5- Menyegarkan tubuh badan anda selepas penat bekerja.
6-Mengurangkan sinus/resdung dan jerawat.
7-Memulihkan minor strok..dan penyakit2 yang melibatkan kaki bengkak, darah beku dan sebagainya

Sauna design terbaru ini :

- Paling mudah dipasang & simpan,
- Menggunakan kualiti kain yang bermutu tinggi, kalis air & tahan lama.
- Harga yang sangat berpatutan.
- Mendapat kelulusan CE approval yang diperakui diseluruh dunia.
- Sangat berkesan untuk menurunkan berat badan & kesihatan. Anda bebas bersauna dengan privasi hanya di rumah anda


Petua Nak Tackle Lelaki Melayu Part 2

2

aloha...

sorry ye adik2..kakak2, abg2.. pakcik2..mlm ni baru aku dpt sambung entri aku yg lepas
>> Petua Nak Tackle Lelaki Melayu Part 1...sepatutnya aku kasi tips ni awal pg td..tp disebabkan mak mentua aku kematian kakak nya..so, aku tolong la dia apa2 yang patut, memandangkan dia tengah kesedihan..Plus aku agak pening kepala .. dua kali aku telan panadol..huhuhu

ok tak mau sedih2 arr...huhuhu meh kita godek2 tips seterusnya...

siapa yang tak baca lagi petua yg pertama n kedua sila klik sini.

meh kite sambung...

3. anda Musti Jadi Bijak..LELAKI tak suka perempuan yg bodoh2 n gedik2 tau..sebab diorang ni a.k.a Pompuan ni takleh nak contribute anything to the conversation hokay...

suatu relationship tu adalah about talking to each other...great guy suka pompuan yang bijak..ni pun ikut kajian..so jadilah anda seorang yang berpengetahuan..


P/S : huhuhu sepatutnya ni petua yg pertama da...maklumlah masa aku tulis petua tu hr tu aku masih blur2..sbb nk refresh balik apa yg aku study pasal ni dulu..huhu sorry ma...


4. Be confident
kalau nak lelaki menarik tertarik dgn korang, start by feeling good about yourself..Love yourself first,..baru la ada org mahu cayang sama kamoo..ingat tu... kondiFen Hokay... hehehe


5. Look Ur Best ...
ni maksudnya korang kalau nk gi mana2 pun pakai pakaian yang sopan, menarik bg kamu lah...
coz kite tak tahu kot2 terjumpa mana2 laki2 dlm keadaan tak terduga kan..hehehe contohnya kamu gi jogging ka, beli sardin kat kedai runcit Ah seng ka, pi beli nasi lemak Makcik Timah ka...ntah2 ada rejeki, anda leh terserempak dgn jejaka idaman kamu di situ...

"Never go out of the house without looking your best"..ada faham???..calit la sikit2 gincu warna Pink nak ke peach...coz nak tau napa??? sbb warna tu seakan2 warna ton kulit kite n nampak natural gituu..ala sng je pi je Watson ke apa ke gi beli Gincu warna Nude..abih cite..hurm nk tanya Simply siti ada lipstick warna tu tak???..adeh lama tk gi watson...

one more thing...lelaki sgt suka warna itu...natural n sweet...ha salin2 benda wajib beli nih...


6. selalu senyum n look approachable..

kamu ni kena murah senyuman...senyuman ikhlas..apa yg penting??? praktis22 kalau selama ni kamu ni jenis muka sardin malas nk senyum..ha hari2 ngadap cermin..senyum seikhlas suria hokay...

Lelaki nerbes tau nk approach pompuan yang nmpk garang macam singa, tak pon tegas macam Cikgu disiplin sek. kita dolu2...

kalau ada lelaki yang kamu suka ..senget2 sikit kepala tu pastu mata turunkan sikit sambil menoleh ke belakang melihat dia..faham tak??? ni karang ada salah faham terkehel lak..hehehe..sapa susah??? akakkk jugak...buat benda ni bila dh yakin yg dia bg feedback positif..

isyarat body language tu maybe mcm dibuat2..tp tu nk bg mesej ke atas tindakan-tindakan anda selama ni kpd si jejaka...agar dia faham sikit...korang ingat apa...ada kajian mengatakan laki ni susah sikit nak faham bahasa isyarat badan okk...perempuan lak cekap baca bahasa badan...well Wanita di luar sana.. tahniah itu adalah kelebihan anda...

P/s: start by being friendly and easy to talk to.


Bersambungg......korang ingat apa?? mana abis lagi tips ni...dah2 bc yg ni dulu..karang pening aku n juga korang bc byk2..


"we all have the stereotype of Barbie in our minds, you don't have to look like a supermodel to attract men."



Sunday, April 18, 2010

Takziah kpd Keluarga Mak Nyah

3


Assalammualaikum semua...

Hari ni HotMaMa ada berita sedih...

pagi tadi waktu subuh, Kakak kepada ibu mertua ku telah meninggal dunia...

Jadi bg mak mentua aku itu satu kehilangan besar bagi dia...Sedih aku tgk mak mentua aku..ucapan takziah aku kepada keluarga mak Nyah

Aku pun sedih sebabnya masa aku dalam "pantang", mak Nyah la menjaga aku dan bagi petua2..

doa aku :

"Semoga Allah mencucuri rahmat ke atas arwah Mak Nyah, dan ditempatkan dikalangan orang2 solihin" Aminn..

Marilah kita sama2 sedekahkan Al Fatihah untuk Arwah...

Petua Nak Tackle Lelaki Melayu Part 1

10




Wah dah dengar topik pun dah teruja tul tak??? hehehhe

mcm mn aku boleh teringat nk kongsi petua ni ialah sebab aku teringat masa study kat UKM dulu..aku kena ambik subjek "public speaking"..then lecturer aku tu kitorang panggil "Kak Mas"..sebab katanya kalau kitorang panggil dia kak Mas.. mesra gitu..

ok berbalik cite aku...

kak mas ni sgt cerewet hokay bab2 tajuk utk buat public speaking...kalau tajuk tu dia dh biasa dgr..sng2 je dia reject tanpa belas kasihan..

Tapi yg bestnya..hehehe aku jd fav student dia..hehehe terperasan sudehh...nak tau kenapa?

sebab setiap kali dia kasi task.. aku yang buat sungguh2... speaking habisss siap tangan2 naik.. berkobar2 hehehe..opssss korang mesti ingat tajuk public speaking aku ala2 syarahan kan? kan?

takdelah..first test..tajuk aku "Make-up" hokayyy curlasstt gitueee..aku siap bawa model lg..aku make up dia then Pamerkan seperti pameran Maybelline gitu..hehehe..so Kak Mas sgt suka ditambah aku buat lawak supaya tk boring org dgr.... dan bak kata Kak Mas "sgt hidup awk punya dan terhibur.." <<< Speaking ala2 mat salleh hokayy

Ok P/s: kpd anak2 dara 18 thn ke ats dan janda2 semalaya boleh sedut tips ni..hehehe Bini2 orang pun boleh.. sila minta izin suami masing2, tu pown kalau nak kena penyepak laju2 kat muka... heheheh Petua2 petui tersebut adalah :

1. Girl's..korang selalu la gi tempat2 yang jejaka idaman korang tu selalu pegi..maksudnya korang kena expose kan diri korang biar dia perasan kewujudan korang..tapi jgn2 la tergedik2 depan dia..karang dia meluatt...just pegi dan tanpa buat apa2...tetttt..hehehe..

utk pertama kali tak payah senyum2 kat dia lagi...bila kali ke 4 or ke 5 terjumpa br la senyum2 manisss gituu ala2 tiz zaqyah..heheheh..so ini akan bg konfidennzzz kat si jejaka tu utk mulakan perbualan dulu...tgk tu..korang bukannya susah pun...tgk2 laki tu yg tegur dulu walau pun sbnrnya korang yg mula dulu dalam diam2..hehehe..

pastu kalau lelaki tu BEBAL sgt tak faham2..heheh maksudnya takde nk ajak korang gi mana2 cam dating ke..korang ajak dia gi minum2 kopi ke..coz kalau simple2 cenggitu takde la dia nk perasan sbnrnya tu dating..hehehe..

2. Pakai pakaian yg selesa dan pakai something yg sweet n cute..bg si jejaka terperasan hari tu awak nampak lain sgt2...

ok tips seterusnya aku sambung esok..nak refresh balik ingatan lampau....hehehe selamat membaca....

jangan marahh aaaa..hehehe..

Anugerah Bintang Popular!!!

5

Motippp pakai tajuk di atas???

hehehe sajorhh jahhh

sebenarnya aku nak kisah...hari ni aku dapat

"ANUGERAH BLOG MESRA MATA "

dari cik Windi yang mesra ituuu..tq2...hehehe kite kan sekapal..tak gitu cik Windi???

cik Windi ni hati mulia tau..impian dia "Nak tubuhkan foundation bagi membantu insan yg dlm kesusahan dan memerlukan bantuan...so jom support blog cik Windi nihh..heheheh

ok tapi, syarat dh terima Award ni pula, kena bagi kat 5 blogger yang lain pulak..hehehe biasa la mengeratkan silaturrahim...

Dah telek, dah jeling, dah skodeng, dah selam, so blog yang dapat anugerah ni ialah :::

1. My Special Memory
2. Darkbatman
3. Dahlia Journal
4. Yanmie Online
5. Hentak Belipat

kpd pemenang anugerah jgn lupa kasi kt 5 org lain lg ye...

Saturday, April 17, 2010

Oatmeal Scrub Recipe

0


takde idea nk tulis pe hr ni..so aku bg tips nk buat scrub dr oat ok..skrg duk feeling sorang2 tgk cite asmaradana.aku ada kasi sinopsis asmaradana kt entri lepas.....sedih siotttt..jom tgk cite tu...huhuhu sgt suka ..terbaekkkk

ok dah2 skrg jom kite cantikk...hehehe tgk gmbr atas cmtulah scrub tu...

Skrub Oatmeal (buang kulit mati di muka)

Bahan

• 2 sudu kecil oatmeal
• 1 sudu kecil baking soda

Penyediaan

Campurkan oatmeal dan baking soda kemudian tambahkan air secukupnya sehingga pekat. Kemudian sapukan ke muka seperti anda memakai scrub yang lain kemudian anda bilas.

Friday, April 16, 2010

Pengakuan Berani Mati Part 1

8
holaaa...

huhuhu hari ni rasa resah je...runsing pun ada...

aku boleh ke buat macam ni? betul ke tindakan aku ni ??

kalau tak bgtau nanti aku takde semangat..

kalau tak bgtau nanti aku senang putus asa..

patut ke aku bgtau??

aku rasa for the first time dlm dunia aku menceburi bidang tenet2 ni..inilah first time aku berani buat pengakuan yang kira bagi ku berani mati punya lah..

hurmmm nak bgtau juga ke???

huhuhu ok lah drpd korang meluat aku dok berteka teki teka tekuk baik aku reveal rahsia besooorrr akuu nii..

dalam hati "ya allah, mesti aku malu gila...mesti ada org ketawakan aku..mesti ada org kutuk aku..adehhh"

mcm mano ni????

nak cerita ke tak nak..haishh menyampah lak org bc entri aku ni..tak cite2 gakk..

oklah macam ni...Al-kisahnya...

setelah aku berumahtangga..aku ada masalah yg cukup "BERAT"....

BERAT SANGAT2 sampai tak tertanggung aku..inilah Masalah BERAT aku yang tak penah aku hadapi seumur hidup akuu...

Setelah aku berumahtangga dan melahirkan baby Batrisyia
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

AKU MENGHADAPI MASALAH "BERAT BADAN"..HEHEHHEH KECOH AR aku nii...hehehhe

menyampah pun ada..terhegeh2 pun ade..hehhe ntah2 korang ckp mcm tu kt aku..hehhehe

maaf ye..saje buat suspen..

tapi masalah aku ni kronik gakk arr

sbb aku takut penyakit dtg..'

aku bertekad mulai skrg aku MUSTI KURUS, SEHAT dan RAMPING masa zaman anak dara..

Jadi korang2 semua kena lah jadi motivator aku..

sebb tu tujuan aku dedah kan rahsia "BERAT" aku nih..

supaya kalau aku jauh dr landasan,..korang tegur2 akuu..heheh

tgk tgk tu..sampai mcm ni sekali aku kena buat..baru aku boleh kurus...TERPAKSA beb!!!

setelah di kalkulator kan dgn ketinggian aku sbyk 154 CM maka berat bdn yg ideal ialah 48 KG..

huhuhu perjalanan masih jauhh..nak tau brt aku berapa setelah melahirkan batrisyia.????

huhu malunya nk bgtau..kdg2 sbb brt bdn ni lah aku rasa rendah diri n susah cari baju tauu...bj yg berkenan ala2 slim melim gituewww..
v
vv
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v


Berat aku skrg 90.5 KG Hokayyyyyy

korang ada masalah yg sama ke dgn aku..meh cite kalau ada berani la..

penah berat brp? n mcm mn korang kuruihkan bdn korang yg melettsss itu...

bg tips kat aku..kalau sapa2 ada jadual menu maknn yg sehat sesuai di mkn n kenyang kasi la ye.. tak baik woo kedekuttt ilmuu..

ni aku tepek gmbr kurus n "MONTEL"

Zaman muda Dolu2 sek. mngh..heheh ni la paling kurus..sbb ms study ke KUSZA n UKM aku sat naik sat turun..byk gmbr tkde ...so ambik yg palin kocik la..heheh

ni gmbr FULL...aku gemuk masa study kt UKM...
skrg gmbr full lepas bersalin takde sbb aku malu nk bergmbr...

kalau korang perasn kt facebook aku mn ada gmbr penuh..semua gmbr muka je n ambik angle ntah apa2 sbb punya nk kasi kuruih..heheh siap masa aku kahwin, photogrpher pengantin pon aku dh warning tngkp gmbr kasi kurus2 ya..dia pon tk larat nk gelak kat aku...hehehhe

Mr Darkbatman..tgk bdn ko hebatt jewww mcm model gituewww..hehehe..meh kasi tips kt HotMaMa...sbb ada berangan nk jd model gakk tp bukan runway punya arr...heheh tk cukup tinggii..haish geli dgr berangan jeee tau..hehehhe

Aku dpt Award???

0

Assalammualaikum..heheh wah penuhnya bg salam, dpt lebih pahala ni..hehehe

ha??? ha??? ha??? hehe brp byk kali ha laaa..aku mcm tk percaya lak dpt award dr mrcupin..

ni la first time aku dpt award..walau pun usia blog aku baru hari ini 1 minggu 2 hari..heheh

tq ya mrcupin..

eleh lebih2 lak aku, org lain dah berjebah (ayat ustaz aku ms sek. menengah..hehehe) a.k.a banyak dh dpt award tak heran pun..heheh aku yg first time dpt riuh satu kg..

over excited nampak, wahai HotMaMa..jgn2 nanti ada org komen aku perasan lebih..heheh takuit takuit..sebab aku dah terkena tendangan pedas dr seorang yg bergelar anonymous..marah dia aku puji baby batrisyia lebih2,..heheheh

tak kisah la..jgn gaduh2 ya..tak mo tak mo..peace no war..yele apa yg kite tulis bukan semua org puaih hati n suka.. tul tak?

dah2 mereben lak aku...layannzzzz

II("";) peace..menatang apa ni..simbol peace kunun2 hehehe

Thursday, April 15, 2010

Bayi demam campak!!!

3

Haluuuuu

heheh my lappy dah cehat dah..sembuh dah...dah dikasi vitamin bagai..heheh protection umphh punya..tq ye uda perbaiki laptop SIL kamu ini..sebenarnya hari yg kena attack dek virus tu hr tu gak dah sembuh..cuma hari ni je baru ada mood nak update blog HotMaMa...

Ni nak kisah..Batrisyia hari tu kena demam campak..so sgt2 risau.. bw gi jumpa Dr. tipah..dia ckp "takpe demam sikit ja... bagi mkn ubat n minum air byk2"...

so aku pun bagi la ubat, air masak, susu dan bagi mandi air daun mambu secukupnya sepanjang dia demam..then masa kuar bintik2 merah kat badan dia aku kasi dia mandi air kelapa...Lagi satu apabila baby telah dimandikan, jangan lap air mandian di badan dia..biar air tu kering sendiri..cara macam tu akan bagi baby selesa dan menyejukkan badannya..

Alhamdulillah sehat dah baby ku..tapi nasihat ku pada ibu2 sila lah beli Thermometer n Kool Fever buat stok kt umah..utk pantau kesihatan anak2 kite..bukan pe biasa la musim panas sekarang...so kalau dah benda semua tu ada sng sikit..

Tapi kerana aku tk dapat nak kuar rumah hari tu aku beli online je thermometer...
untuk pengetahuan semua Suhu badan normal pada bayi yang sihat adalah dari 97.7 darjah F / 36.5 darjah C sehingga 100 darjah F / 37.8 darjah C.

Bayi mempunyai suhu yang lebih tinggi daripada kanak-kanak yang lebih besar, dan suhu manusia selalunya akan naik semasa siang dan turun semasa malam.

Secara amnya, bayi tidak dianggap demam kecuali suhunya melebihi 100 darjah F / 37.7 darjah C pada waktu pagi atau melebihi 101 darjah F / 38.2 darjah C pada waktu petang.

so beli jgn tk beli ok...


Forehead Thermometer



RM 10.00












MedEx Flex Digital Thermometer ( No Stok )



RM 25.00












Tohtonku Kool Fever



RM 24.00

Monday, April 12, 2010

Virus, Malware Attack My Lappy!!!

5

huhuhuh


cedih arr.. laptop kena virus...cannot goo la cmni..

huhuu ni guna laptop FIL kejap..

huhu tgh tunggu adik ipar godek2 my lappy

huhuh tensen tau... suka benar manusia tk perikemanusiaan ni buat2 virus la nak hack la..ishhh

nak tahu cmne leh aku kena...???

Sebenarnya pagi tadi aku tengah cari "widget BMI Calculator "utk blog HotMaMa nih..

kunun2 nk tepek kt blog..tgh search2, then bila klik satu laman web yg Kununnya ada widget tu..tgk2 ada virus, malware n etc...isshhhh tensen mak...

nasib baik ada adik iparku leh tlg secara free..tapi adeh tk bgn lak dia lagi dr tido..

sabar2 tunggu dia bgn br leh minta tulunn..

;-) Sabar Itu Separuh Daripada Iman

Cerita Asmaradana - Samarinda TV3

2

gambar kredit to : torrent.jiwang.cc

Ada sape2 tgk cite Asmaradana di Samarinda Tv3??

heheh aku suka benar cite nih..
slot samarinda ni ditayangkan setiap hari Selasa hingga Khamis ini, 10.30 malam di TV3.

cite ni cenggini...

Seorang ibu bernama Rafeah (lakonan wan maimunah) tak suka dengan pilihan perempuan Tengku Farouk (Mustapha Kamal) iaitu Narimah (lakonan Memey..ni time Narimah muda). alkisahnya, Narimah ni seorang perempuan kelab dan juga tidak setaraf dgn mereka yg mempunyai darah keturunan kerabat la kekdahnya..

Then tup tup tup Narimah berkahwin dengan Tengku Saiful (nama sapa ntah pelakon ni..hehehe) iaitu adik kepada Tengku Farouk..Apabila diketahui oleh si Ibu iaitu Rafeah..maka terjadi lah adengan si ibu menghalau si Tengku Saiful dan menantu yang dibencinya iaitu Narimah.

Walau bagaimanapun Tengku Saiful meninggal dunia jadi tinggallah Narimah (lakonan Rozita Che Wan..ni watak bila dh tua) dan anaknya iaitu Azizah (Tiz Zaqyah).

kemudian, si Narimah ni bw Azizah a.k.a anaknya kpd Tengku Farouk utk memberi amanat supaya Tengku Farouk dapat menjaga Azizah apabila ketiadaannya nanti, krn Narimah tidak dapat hidup lama sebab sakit kronik.

jeng jeng jeng ..bermula lah kisah si Azizah (Tiz Zaqyah) hidup didlm rumah Tengku Farouk bersama neneknya Rafeah yang kejam itu..Mampukah Azizah mengharungi hidupnya yang penuh liku itu??? cewah ayat mcm sinopsis dlm surat khabar lak..hehehe


Barisan Pelakon2 yang lain, antaranya Iqram Dinzly, Norish Karman, Shaheizy Sam, Puteri Sarah Liyana dan Natasha Hudson.

Siapa yang tak penah tgk n dah terlepas byk episod ni tgk je kat laman web tv3.. skrg dah 15 episod ditayangkan....heheh aku pun byk terlepas so skrg khatam cite tu kt web tv3 jhahhh

Selamat Menonton...

Sunday, April 11, 2010

Ya Habibi Ya Ali Baba...

0


huhuhu semalam hari yang sgt memenatkan aku..aku duk buat blog baru..blog untuk jual baju2 seperti blouse, jubah chiffon, abaya, jubah modern...huhuhu letih asyik tukar2 template..dh nampak cun baru la aku puaih hati..

tapi blog She's Got Style tu simple je..tp bg aku janji nampak sweet n aku leh meniaga..heheh itu yg penting..nak cari duit nak cari duit..nak cari duit..hehehhe mau masuk dlm mimpi nih...

Jubah Moden ada lagi koleksi lain..saja aku tunjuk salah satu


Blouse ni cantikkan..



Butterfly Abaya..cun beb kalau gi dinner tema arabian night

teringin gak nak letak item baru spt tudung dlm She's Got Style tu..hurmm ada cdgn utk fesyen tudung terbaru???..tudung ariani ok ke??

Saturday, April 10, 2010

Glemer Cam artis kekdahnya

0

Semalam gi shopping dgn batrisyia n en hubby..

fuyoo cayalah batrisyia.. sepanjang kami shopping menolak batrisyia dlm keretanya a.k.a stroller, asyik jumpa org semua kata puji2an kat batrisyia "chomelnyaaa"..itu siap ada yang tangkap gambar batrisyia lagi masa aku gi toilet n batrisyia di jaga oleh en. hubby..

en hubby kata kat aku selepas kembalinya aku dr toilet

en hubby : "mana aci tangkap gambar batrisyia, ni yang nak caj ni..."
HotMaMa : "hahaha..biar la..awat ingat anak kita tu artis ka nk caj bagai..(boleh kasi nama baby gaga nih..hehehe..)"

hehehe syok dgr org puji anak aku..tp bagi aku, semua baby org lain chomell..ya semua ibu patut bangga semua anak2 chomel di hati kita...tul tak??

Moga "batrisyia jd anak yg solehah, taat kedua ibu bapa, cerdik, cantik, dijauhkan dari musibah, sihat sentiasa, dimurahkan rezeki...AMinn" itulah doa ku hari2...

Friday, April 9, 2010

Batrisyia Cun Woo

2
Tak pasti esok dpt tak update blog ni, sebab esok encik Hubby dah ada kt umah...hehe kena layan my hubby..dia dah warning "Standby ye"..hehehe so kena tumpu jelah esok kat dia..

jom layan gambar batrisyia yg makin membesar..


Batrisyia Umur 1 Bulan
masa ni mata agak sepet lagi..mcm amoi maa...hehehe tgk gmbr yg dh 2 bulan lak dah besau mata dia..Bulat







Batrisyia Umur 2 Bulan


abaikan wajah HotMaMa di atas..cukup tak suka rupa HotMaMa, nampak gumuk..huhu (bila la nk kuruih ni...en. Hubby sudah bising..hehehe)


gambar2 ni ambil masa kenduri Paksu..kenduri ni buat kat umah mak ayah aku..kesian ayah aku, dah la letih kaki sakit kena potong ibu jari kaki..huhuh tapi dia dah cdg nk buat gak kenduri adik dia a.k.a Paksu, so buat la juga..tarikh dh tetap lama dah..



Muka Question Mark?..hehehe aksyen gaya model pun ada..



Ni mesti mak buyung a.k.a adik aku a.k.a Mak ngah batrisyia yg tangkap gambo nampak tali kamera nih..sungguh tak professional..heheh sorry adik kutuk ang jap



ni gambo mak buyung a.k.a adik aku a.k.a Mak ngah batrisyia dgn husbandnya en.Faisol..




Maksu Aku dgn Batrisyia..maksu pandai masak (tu kembang dah tu kalau bc entry aku nih..hehhe) dan dia dah pun buat blog masakannya..jgn2 malu2 jenguk ok..

P/s: maksu apa lagi buat la backlink ke blog HotMaMa..hehhe

Thursday, April 8, 2010

HomeMade Cleanser

0

Hari ni aku nak bagi mcm mana nak buat cleanser sendiri di rumah kalaulah anda kehabisan cleanser..aku selalu bagi tips2 kecantikan di forum..skrg aku nk tempek kat blog baru aku ni...
jom intai cara2nya...

Ini resepi nak buat pembersih muka (cleanser) dari bahan yang ada di rumah anda.

Gabungan unik bahan-bahan ini boleh membuatkan kulit anda smooth dan cerah.

Bahan-bahan

* 4 camca besar yogurt
* 2 camca besar madu
* 3 camca besar jus limau

Arahan-arahan

Campur bahan2 tadi dengan sebati, tambah tepung jagung sebagai bahan pemekat "jika diperlukan". pakaikan ke muka dan urut selama 1-2 minit. kemudian Bilas.


SELAMAT MENCUBA..HEHEHE TRY ARR..buang daki2 kat muka tu..baru cunnn bebb

resepi lain akan menyusul...so selalu la godek2 blog ni erk..kat sini pun ada homemade cleanser yang dah siap buat...

Wednesday, April 7, 2010

Nak Ajar Magic!!!

2

nak buat magic tak semasa buka FACEBOOK?...
Bila anda login akaun facebook, try buat kat keyboard:
up, up, down, down, left, right, left,right, b, a, Enter, right-click.

pastu akan keluar circles mcm gambar kat ats nunn...selamat mencuba..

Guna Browser Mozilla ye...Cantek sgt circle tuuu

Kalau nak ilangkan circle tu dr FB anda, just logout dr facebook n login je balik FB anda
Hokay Selamat Mencuba..hehe sorry aku bg tips tak abih td siang..ni aku dh edit balik..

Pelik!!! mcm mana boleh dapat duit nih?

0

Aku dapat tahu kalau search aje guna My Look, kita akan dapat duit so aku terus je daftar sebab free tak kena apa byrn pun..Jom Daftar

aku try2 betul arr duit masukk...yahooo...

Aku Nak Menari Plzzz

2
Selamat pagi..

Pagi ni mood aku tersangatlah baik...

aku teringin nak menari..hehehe ye la dr asyik mengadap my lappy ni baik keluar peluh sket2 tul tak?

AKu mesti kuruskan badan, my hubby dh bising2 badanku dh naik mendadak lepas bersalin dan terbalik lak, my hubby yang kurus sekarang..

hehehe kurus sebab kuat kerja ke ? or kurus sebab pening nk bagi makan kat bini dia yang kuat makan nih??? hehhehe

Jom tengok video clip dari Darine - Aiwa..sedap siot lagu ni kalau tak caya dengar nanti komen best ke tak? Tak Silap aku si Darine ni penyanyi dr Lebanon...Enjoy!!!

Lagu yang agak berKurun ni, recommendation dari Maksu aku yang tercinta..hehehe "Maksuuuu, ina dah jatuh cinta dengan lagu nihhhhh!!!!"


Batrisyia Kenal Dunia

0


Nur Batrisyia
Weight : 2.68 Kg waktu lahir


KecikNya Batrisyia..hehe tgn aku besar lagi...

Blushing mcm pakai blusher lak..hehehhe

Apa tgk2 Tu Cyg..hehe nak susu erk??

Hot Mama Nak Bg Intro!!!

0
Dengan Lafaz Bismillah

aku rasmi blog aku yg tak seberapa nih tapi agak sweet!!! (hehehe layan perasan sorang2).

Sebenarnya aku baru 7 bulan lebih berbloging nih. Tapi bukan blog ni. blog ni br berumur sehari.

blog yang aku maksudkan adalah blog BabyTomeiMall. Itu lah blog aku untuk mencari rezeki bagi menampung keinginan aku yang suka bershopping selain membantu my family.

Cita2 aku nak buka sebuah Spa Kecantikan. tu lah impian aku dr sekolah menengah lagi.

Sebab tu aku bermula secara kecil2an membuka blog menjual produk kecantikan secara online.

Kalau Allah izinkan mudah2an suatu hari nanti dapatlah aku membuka spa tu...Amiiinnn

Oklah aku tak sehebat mana bab2 nak menulis utk tatapan semua tapi akan ku perbaiki gaya penulisan aku yg agak kayu nih..hehehe..

Ok Selamat malam semua..nak tito...Baby Batrisyia dalam buaian lagi..harus ku angkat dia ke atas tilam...

muah muah muah..nite
 

Friends